Een boek uit de duizend

Het brengt wel aarde aan de dijk

Aanpassen en veranderen; niet iets waarbij je staat te springen, durf ik te menen. Maar het brengt wel aardig wat teweeg in je dagelijks leven en de dagelijkse kost. Ik heb aardig wat paden bewandeld op het gebied; voeding!

Gelukkig is er een verleden

Een verleden is mooi, temeer omdat men van fouten of positieve ervaringen kan leren op het vlak van voeding. Alhoewel, nu ik het even vanuit deze hoek bekijk, dat verleden mij weinig of niets kan bijbrengen. Het gehele voedingspatroon is veranderd, zoals je vast reeds hebt kunnen lezen in een voorgaande blog. Koken is gelukkig wel hetzelfde gebleven, alleen is het wat verfijnder, diervriendelijker en gezonder geworden. Belangrijke ingrediënten zijn nodig om aan de aanbevolen hoeveelheid nuttige voedingsstoffen te voldoen. Vermits er geen enkel bestanddeel meer is van dierlijke afkomst, kan je dus vast wel begrijpen dat extra supplementen essentieel nodig zijn.

Wat zal ik koken vandaag?

Een gebrek aan inspiratie, gelukkig heb ik daar weinig of geen tekort aan, in tegendeel. Anderzijds zijn er zoveel sites, blogs en boeken die je altijd wel met een tip kunnen verrassen. Doch ik zocht naar meer pit, speciaal, recepten waar de tijd in de keuken beperkter bleef, en tegelijk verrassend zijn. Het uren erin vertoeven is al lang niet meer datgene wat ik in een dag wil volbrengen. Er zijn aardig veel meer interesses dan alleen maar de keuken.

Keek ernaar en zag dat het goed was

Vorig jaar, alsof het gisteren was. Op de locatie van Plein Publiek begaf ik me naar Vegan Vibes Christmas Market met de hunker om meer informatie. Het vergaren van nieuwigheden kon ik als kersverse veganist best wel gebruiken, het proeven van allerlei kleinigheden bood zich ook de kans. Op verschillende tijdstippen werden er die namiddag van 8 december voordrachten gegeven door verscheidene mensen; waaronder doctor Annelies Moons. Niet dat de andere niet wisten wat ze vertelden, was de inhoudelijke informatie van dokter Annelies Moons toch wel hetgeen mij het meeste is bijgebleven. Van al dat luisteren stak er een kleine honger weer de kop op. Terug richting eetgelegenheden en nu meer bepaald op zoek naar Spritz. Daar zou Luna aanwezig zijn, en daar werd de aandacht getrokken op een mooi uitziend kookboek.

Geen twijfelen aan, het kookboek wil ik wel

Met gulzige blikken van bewondering, groot mijn verwondering voor de verbluffende fotografie die meer dan perfect pasten bij de op het eerste zicht heerlijke recepten. Geen twijfelen aan, deze wil ik echt wel hebben. Voorhanden was hij niet mits reeds uitverkocht, betaalde hem wel vooruit voor de volgende druk.

Met haar 21 lentes is dit zo bijzonder knap dat ik het ook aan de grote klok wil en ga hangen. Enerzijds hier en nu met deze blog, anderzijds ga ik haar recepten thuis in eigen keuken proberen te realiseren en tevens ze in de Nederlandse taal uitwerken.

Voor de prijs hoef je het niet te laten

Als klap op de vuurpijl heeft Luna tevens werk gemaakt van een virtuele uitgave van haar eerste kookboek, het betere soort boek als je het mij vraagt. Nu ben jij vast geïnteresseerd om ook door dat boek te bladeren, het te bezitten en om het te gebruiken. Familie, vrienden en gasten in vervoering laten brengen gaat zonder twijfel best lukken. Informeer je daarom op haar website en koop haar Ebook voor slechts €15,00.Related Posts

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MarcVezelrijke groenteschotel - Marc De Bisschop BlogSandra Brees Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sandra Brees
Gast
Sandra Brees

Dank u voor het delen van jouw blog en informatie. Zeer interessant!
Groeten

trackback

[…] ik voor dit soort bereiden van, verkies. Anderzijds had ik ergens wel beloofd om recepten vanuit plant based Italian klaar te maken, doch daar is tot nu toe nog niets van gekomen. Het komt wel, maar […]

Translate »